İrlanda Vizesi

İrlanda Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşları, farklı amaçlar doğrultusunda İrlanda’ya seyahat için İrlanda Başkonsolosluğu ve büyükelçiliğinden vize başvurusu gerçekleştirmek zorundadır. Başvuru sırasında istenilen talepler vizenin türüne bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

C vizesi olarak da bilinen vize kapsamında en fazla 90 günlük süreyi aşmayacak şekilde İrlanda’ya seyahat gerçekleştirilebilir. En fazla 10 yıllık süresi olan pasaport, içerisinde 2 boş sayfa ile seyahat sonrası 3 ay daha güncel kalacak şekilde başvuruya hazır olmalıdır. Yapılan başvurular İrlanda Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği nezdindeki resmi site üzerinden dolaylı şekilde yapılmaktadır.

İrlanda Vize İşlemleri

İrlanda’ya değişik amaçlar doğrultusunda seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, İrlanda Başkonsolosluğu resmi sitesi üzerinden başvuru gerçekleştirmelidir. Vize başvuru formu internet üzerinden ya da çıktı alınarak el yazısı ile doldurulmalıdır. Form istenilen dil üzerinden büyük harfle ve tüm bilgiler eksiksiz şekilde yazılarak, diğer belgelerle beraber dosya içerisinde eklenmelidir.

Başvuru formu içerisinde mutlaka kişinin ıslak imzası da olmalıdır. Başvuru formu vizenin türüne bağlı olarak doldurduktan sonra, yine internet üzerinden randevu günü ve saati alınmalıdır. İrlanda başkonsolosluk ve Büyükelçiliğine bağlı olan vize başvuru merkezi ile acenteler üzerinden başvurular tamamlanabilir. Eğer gerekli görülürse İrlanda Başkonsolosluğu vize başvurusu yapan kişiyi mülakat için çağırabilir.

İrlanda Turistik Vize

İrlanda’ya kısa süreli (90 günlük) seyahat gerçekleştirmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, turistik amaçlı vize başvurusunda bulunmalıdır. İnternet üzerinden yapılacak başvuru kapsamında vize başvuru formu ile dilekçe detaylı şekilde eksiksiz olarak doldurulmak suretiyle dosyaya eklenmelidir. Ayrıca dosya içerisinde konaklama ve uçak rezervasyonları bulunmalıdır. İrlanda başkonsolosluğuna bağlı olan acenteler ve başvuru merkezleri üzerinden işlemler tamamlanmaktadır. İrlanda turist vizesinde ücretli ya da ücretsiz herhangi bir çalışma izni verilmez. Ayrıca kamuya bağlı olan hastanelerden yardım sağlanamaz.

İrlanda Ticari Vize

İrlanda’ya ticari amaçlı seyahat gerçekleştirecek Türkçe cümlede vatandaşları, bunu kısa süreli (90 günlük) gerçekleştirmek mecburiyetindedir. İrlanda başkonsolosu ve büyükelçiliğe bağlı olan internet sitesi üzerinden başvuru formu ve diğer tüm belgeler hazır edilmelidir. İrlanda ticari vizesi ile 90 gün süresince İrlanda’da kalabilir ve farklı amaçlar doğrultusunda ticari işler gerçekleştirebilirsiniz.

  • İş toplantıları
  • 14 gün ya da daha az süre ile çalışmak
  • İş sözleşmeleri ya da anlaşmalar gerçekleştirmek adına toplantılar yapma veya imzalamak

İrlanda’ya ticaret amaçlı gidecek olan kişiler şirket sahipleri ya da çalışan olarak başvuru gerçekleştirmelidir. Çalışanlar şirket sahibi tarafından ticari amaçlı gidileceğine dair antetli kağıt üzerine, kişinin çalıştığını ve dönüşte de hala çalışacağını gösteren imzalı belgeyi almalıdır.

İrlanda Aile Ziyaret Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İrlanda’ya 90 günlük kısa süreli seyahatle arkadaş ya da aile ziyareti gerçekleştirebilir. İrlanda başkonsolosluğuna bağlı olan resmi internet sitesi üzerinden aile ziyareti vize başvuru formu doldurulmalıdır. Ayrıca İrlanda da ikamet eden aile tarafından davet mektubu da dosyaya içerisine eklenmelidir. İrlanda aile ziyareti vizesi ile 90 gün süreyle İrlanda’da konaklanabilir; İrlanda’da oturma iznine sahip olan aile ya da arkadaşlar ziyaret edilebilir.

İrlanda Öğrenci Eğitim Vizesi

Eğitim amaçlı İrlanda’ya kısa süreli seyahat gerçekleştirilebilir. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşları, internet üzerinden öğrenci eğitim vize başvuru formunu doldurmalı ve ıslak imza ile birlikte diğer evrakların içerisinde eklemelidir. Bu konuda kurs ya da kısa süreli eğitim kapsamında başvuru gerçekleştirilebilir. 18 yaşından küçük bireyler için ebeveynin izinli kağıdı dosya içerisine eklenmelidir. Eğitim amaçlı İrlanda’ya 90 günlük süre ile C vizesi üzerinden başvuru gerçekleştirilebilir. Eğitimin yapılacağı kurum ve kuruluşlar hakkında bilgi, konaklama ve uçak rezervasyonu başvuru dosyası içerisinde yer almalıdır.

İrlanda Schengen Vizesi Mi?

İrlanda vizesi Schengen kurallarına dahil değildir. İrlanda’ya kısa süreli seyahat gerçekleştirecek olan Türk hükümeti vatandaşları, C vizesi üzerinden başvuru yapmaktadır. Kısa süreli verilen bu vize İrlanda’da en fazla 90 gün süre ile yasal zemin üzerinden konaklama imkanı vermektedir. Değişik amaçlar doğrultusunda Schengen kuralları dışında İrlanda vizesi alınabilmektedir. Aile ziyareti, eğitim, ticari ve turistik amaç altında bordo pasaporta sahip bireyler başvuru gerçekleştirebilmektedir.

İrlanda Vize Başvuru Formu

İrlanda’ya yapılacak olan kısa süreli seyahat için, seyahatin amacına bağlı olarak İrlanda vize başvuru formu değişkenlik gösterir. İrlanda Başkonsolosluğu Büyükelçiliğine bağlı olan resmi internet sitesi üzerinden amaca uygun vize başvuru formu elde edilebilir. Bilgisayar üzerinden ya da çıktı alınarak el yazısı ile eksiksiz şekilde doğru bilgiler altında form doldurulmalıdır. Mutlaka ıslak imza ile birlikte başvuru dosyasında yerleştirilmesi gerekir.

İrlanda Vize Ücretleri

İrlanda vize ücretleri vizenin türüne bağlı olarak değişkenlik gösterir. 6 yaşından küçük olan bireyler için herhangi bir vize ücreti alınmaz. Ücret ödemesi kredi kartı ya da banka havale aracılığı ile internet üzerinden yapılabilir. İrlanda Başkonsolosluğu herhangi bir sebepten dolayı vize başvurusunu reddederse, ücret herhangi bir şekilde geri ödenmez. Ayrıca bir sonraki vize başvurusu için de kullanılamaz.